Voor alle sloopopvolgingsvraagstukken bent u bij TAUW aan het juiste adres!

TAUW heeft de ervaring en deskundigheid die nodig is voor de inventarisatie, staalname, risicobepaling en opvolging van sloopwerken. Onze deskundigen, verspreid over gans België, staan zowel bedrijven als overheden, eveneens particulieren, graag bij. Meer concreet zijn we gespecialiseerd in;

  • Verplichte sloopopvolgingsplannen
  • Vrijwillige sloopopvolgingsplannen (Tracimat)
  • Projectbegeleiding bij sloopwerken

Voor grootschalige projecten doen wij bovendien beroep op een internationaal team van sloopexperts in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje.

Stel ons uw vraag nu!

Verplicht sloopopvolgingsplan

Om het selectief slopen te stimuleren stelt de OVAM het opstellen van een sloopopvolgingsplan verplicht voor bepaalde sloop-, ontmantelings- en renovatiewerken waarvoor een omgevingsvergunning vereist is.

Meer info

Vrijwillig sloopopvolgingsplan (Tracimat)

Daarnaast is het laten opmaken van een sloopopvolgingsplan de eerste stap in de (vrijwillige) traceerbaarheidsprocedure voor afvalstoffen die vrijkomen tijdens sloop- en afbraakwerken, ook bekend als Tracimat.

Meer lezen

Projectbegeleiding bij sloopwerken

Bij sloopwerken dient u rekening te houden met federale en regionale voorschriften en dienen voldoende veiligheidsmaatregelen te worden genomen. Daarnaast kan op vrijwillige basis de traceerbaarheidsprocedure Tracimat worden gevolgd. Tussen uw voornemen om sloopwerken aan te vangen en de afronding van het project, soms inclusief asbestsanering, zitten heel wat stappen en valkuilen. TAUW kan deze werken voor u van A tot Z begeleiden.

Meer info

Hergebruiksinventarissen

In het kader van sloopwerken bieden we ook hergebruiksinventarissen aan, om waardevolle materialen te behouden en afval te verminderen. Een hergebruiksinventaris biedt een gedetailleerde lijst van de materialen en elementen die kunnen worden hergebruikt in nieuwe projecten. Met deze inventaris kan u geld besparen op nieuwe bouwmaterialen en verlengt u de levensduur van materialen. Wij geloven dat duurzaamheid en efficiëntie hand in hand gaan, en een hergebruiksinventaris helpt onze klanten daarbij om hun circulaire doelstellingen te realiseren. Neem gerust contact op om te ontdekken hoe we uw project kunnen verduurzamen.

Neem vrijblijvend contact op.

Aan de slag met sloop!

Actueel

De laatste ontwikkelingen bij Tauw

Kunnen wij u helpen op het gebied van sloop?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, zij staan u graag te woord!