Waarom Tauw? Onze referenties spreken voor zich!

“Ik werk nu al 10 jaar als directeur hier (n.v.d.r. directuur duurzaam ondernemen), en toen ik begon hadden wij reeds een hele goede relatie met Tauw. Ja, Tauw is hier al jaar en dag. Het was een evidentie om met jullie verder te werken, niet omdat we het gewoon waren, maar omdat wij gewoon zo veel support aan Tauw hebben; professioneel, betrouwbaar, kennis van zaken… En de snelheid, ik moet ook zeggen dat wij de snelheid waarmee jullie ons helpen echt waarderen.” Inge Maes, Metallo Belgium (Aurubis Group).

 

Wanneer is een bodemonderzoek nodig?

Zijn of waren activiteiten aanwezig die op de lijst met risico-inrichtingen staan, dan kan een bodemonderzoek nodig zijn in het kader van een overdracht of milieuvergunningen. Dan moet u in sommige gevallen (op de website van de OVAM vindt u een overzicht) een erkend bodemsaneringsdeskundige zoals Tauw aanstellen om een oriënterend bodemonderzoek te laten uitvoeren.

Oriënterend of beschrijvend bodemonderzoek?

Een oriënterend bodemonderzoek biedt dus een antwoord op de vraag of uw bodem vervuild is. Als dat het geval is, dan volgt een beschrijvend bodemonderzoek. Met dit onderzoek komt u te weten of u de bodem moet laten saneren. Is dit nodig, dan volgt een bodemsaneringsproject.

Vraag nu een bodemonderzoek aan!

 

 

Bodem- en grondwaterstalen

Tauw is als erkend bodemsaneringsdeskundige actief in België sinds 1994. Ons ervaren veldwerkteam staat dagelijks in voor het nemen van bodem- en grondwaterstalen. Daarnaast kan Tauw ook machinale boringen uitvoeren. Wij werken volgens de VEB-kwaliteitsnorm en zijn VCA-gekwalificeerd.

Waterbodemonderzoek

Met een waterbodemonderzoek brengt u de kwaliteit en kwantiteit van de waterbodem in kaart. Tauw begeleidt zowel staalnames op bevaarbare en onbevaarbare waterlopen. Inzicht in de kwaliteit en de hoeveelheid baggerspecie is een essentiële stap voor duurzaam waterbeheer.

 

U kunt rekenen op onze expertise

Door  de  aanwezigheid  van  meerdere  projectleiders  en  projectadviseurs  met  meer dan 5 jaar ervaring is het mogelijk om  voor  elk  specifiek  project  een  team samen  te  stellen  dat  efficiënt  en  kwalitatief  instaat  voor  de  opvolging.  Zij  worden bijgestaan door gedreven jonge projectmedewerkers  die  zich  op  hun  beurt willen verdiepen en specialiseren. Zo bijten wij ons vast in uw dossier. Wij laten het pas los als u tevreden bent met het geleverde resultaat. Bovendien kunnen we voor grote projecten beroep doen op ons internationaal team van bodemdeskundigen in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje. 

Contacteer ons direct!

Downloads zeker ook onze whitepapers Bodemonderzoek!

Vlaanderen en Brussel

Bodemonderzoek

Download

Bodemonderzoek Brussel

Download

Aan de slag met het onderzoeken, saneren of verzetten van uw grond

Actueel

De laatste ontwikkelingen bij Tauw

Kunnen wij u helpen op het gebied van bodem?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, zij staan u graag te woord!