Tauw: uw erkende bodemdeskundige bij uitstek

Al bijna 30 jaar voeren we metingen en analyses uit conform vaste kwaliteitsprocedures en in overeenstemming met nationale en internationale meetmethoden. Tauw bewijst door diverse erkenningen en accreditaties over de nodige kwaliteit te beschikken;

  • Vlaanderen: Erkenning als bodemsaneringsdeskundige type II
  • Brussels Gewest: Erkenning als deskundige voor het domein bodemverontreiniging
  • Wallonië: Erkenning als bodemsaneringsdeskundige type II
  • Groothertogdom Luxemburg: Erkenning als deskundige voor het uitvoeren van bodemonderzoeken en -saneringen

Bovendien kunnen we voor grote projecten beroep doen op ons internationaal team van bodemdeskundigen in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje.

Stel ons uw vraag nu!

Waarom Tauw? Onze referenties spreken voor zich!

“Ik werk nu al 10 jaar als directeur hier (n.v.d.r. directuur duurzaam ondernemen), en toen ik begon hadden wij reeds een hele goede relatie met Tauw. Ja, Tauw is hier al jaar en dag. Het was een evidentie om met jullie verder te werken, niet omdat we het gewoon waren, maar omdat wij gewoon zo veel support aan Tauw hebben; professioneel, betrouwbaar, kennis van zaken… En de snelheid, ik moet ook zeggen dat wij de snelheid waarmee jullie ons helpen echt waarderen.” Inge Maes, Metallo Belgium (Aurubis Group).

 

Een grondig onderzoek

Wilt u een bodemonderzoek laten uitvoeren of bent u er wettelijk toe verplicht? Heeft er zich een calamiteit voorgedaan op uw terrein? Tauw loodst u probleemloos door de verschillende stappen in een bodemonderzoek. Afhankelijk van de resultaten volgt eventueel ook een sanering. Maar hoe begint u aan een bodemonderzoek?

Meer info bodemonderzoek

Erkend bodemsaneringsdeskundige

Tauw is steeds op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van bodembeleid, wetgeving en richtlijnen en helpt u door het hele bodemsaneringsproces heen. Bovendien analyseren we wat de gevolgen zijn van de nieuwste ontwikkelingen voor de uitvoeringspraktijk en zorgen  we ervoor dat onze adviseurs op de hoogte zijn van de aanstaande veranderingen.Als erkend bodemsaneringsdeskundige in de drie gewesten mogen we zelf ook bodemonderzoeken uitvoeren. Bij een sanering zoeken we naar de beste oplossing voor uw bodemprobleem, waarbij we de nieuwste technieken toepassen om de kosten en de bedrijfshinder zo laag mogelijk te houden.

Meer info bodemsanering

 

Administratieve begeleiding bij grondverzet

Bij grondverzet komt een hele administratieve rompslomp kijken, zeker als uitgegraven grond van het ene Belgische gewest naar het andere vervoerd moet worden. Tauw helpt u het grondverzet vlot te laten verlopen, waar ook in België.

Meer info grondverzet

 

Tauw: Innovatieve toepassingen

Onze (internationale) opdrachtgevers zien ons dankzij onze jarenlange ervaring als een betrouwbare partner die altijd zoekt naar innovatie. Dit doen we bijvoorbeeld door de inzet van eigen drones, virtual- en augmentend reality of de XRF.

We zijn op wereldwijde schaal betrokken bij het formuleren van bodembeleid. Zo helpen we onze Belgische en internationale klanten bij het oplossen van al hun bodemvraagstukken. De aard, aanleiding en grootte van bodemonderzoeken en -projecten verschilt aardig wat. Eén ding hebben ze gemeenschappelijk: we leveren onderzoek op maat, state of the art en binnen de geldende wet- en regelgeving.

Asbest in uw bodem?

Indien Tauw asbest in uw bodem constateert, hebben we de expertise en ervaring om dit grondig te saneren volgens de asbest wet- en regelgeving en de verschillende veiligheidsvoorschriften die van kracht zijn in alle 3 gewesten in België. Tauw spant zich namelijk al 25 jaar in voor een asbestveilige samenleving. Kortom, Tauw biedt u oplossingen op maat in alle fasen van asbest-gerelateerde werken!

Contacteer ons nu of neem een kijkje naar onze diensten op gebied van asbest.

Meer info asbest

 

Aan de slag met het onderzoeken, saneren of verzetten van uw grond

Werp ook een blik op onze projecten

bodem

Actueel

De laatste ontwikkelingen bij Tauw

Kunnen wij u helpen op het gebied van bodem?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, zij staan u graag te woord!