Wat doet een milieucoördinator?

Een milieucoördinator is een medewerker van een onderneming of extern milieuadviesbureau die zich bezighoudt met allerhande milieuzaken. Het door de Vlaamse overheid erkende beroep is relatief nieuw in het bedrijfsleven.

Een milieucoördinator heeft voornamelijk een adviserende rol en houdt zich bezig met milieuzorg en milieuwet- en –regelgeving. Dit gaat bijvoorbeeld van het aanvragen van omgevingsvergunningen tot het opvolgen van de milieuwet- en regelgeving om ervoor te zorgen dat de onderneming in kwestie niet in de illegaliteit valt door eventuele nalatigheid (niet op de hoogte zijn van de nieuwste wetgeving).

Contacteer ons direct!

 

Een milieucoördinator van Tauw: talloze voordelen?

Waarom een externe milieucoördinator type A of B van Tauw? Eerst en vooral voldoet u aan de wettelijke verplichting om een milieucoördinator aan te stellen. Niet met een voltijdse medewerker maar met een deskundige die zich met kennis van zaken aan deze taak wijdt. Hij voert in overleg met u de verplichte plaatsbezoeken uit en bezorgt u zijn verslag. U kiest zelf wie invulling geeft aan de aanbevelingen die erin zijn opgenomen. Hij kan u daarin adviseren, interne medewerkers ondersteunen of taken op zich nemen.

In kort, een externe milieucoördinator van Tauw komt met talloze voordelen. Wij sommen er nog een extra 4 voor u op!

 

 

1. U bent altijd in orde met de milieuwet

De milieuwetgeving is heel dynamisch en vraagt continue aandacht. Onze externe milieucoördinatoren zijn daar voltijds mee bezig en

  • hebben geen andere taken zoals preventie of kwaliteit;
  • volgen de milieuwetgeving en wijzigingen nauwgezet op;
  • informeren u tijdig over nieuwe wetten;
  • adviseren u over toekomstige ontwikkelingen;
  • houden uw activiteiten altijd in overeenstemming  met de milieuwetgeving.

 

 

2. U heeft geen extra kosten voor opleiding & geniet van een gevarieerde klantenportefeuille

  • Een interne milieucoördinator is verplicht elk jaar de nodige uren opleiding te volgen. Dat kost veel en hij is dan niet productief. Kiest u voor een externe milieucoördinator van Tauw? U betaalt geen cent extra voor de opleiding, dat is voor onze rekening.
  • De milieucoördinatoren van Tauw beheren een gevarieerde klantenportefeuille. U profiteert van de kennis en ervaring die ze elders hebben opgedaan. En u bespaart tijd en kosten.

 

 

3. U bent zeker van continuïteit

Een milieucoördinator van Tauw is geen eenzaat. Hij maakt deel uit van ons team milieumanagement. Dat team biedt u een garantie op continuïteit in de opvolging van wettelijke taken van de milieucoördinator in uw bedrijf.

Want bij Tauw is de klant- en projectinformatie gestructureerd en snel terug te vinden. In regelmatige overlegmomenten delen onze coördinatoren kennis en ervaring. Ze bespreken vragen en antwoorden. Staat u voor een grote uitdaging? Eventueel neemt een meer ervaren collega een deel van het werk over. Met één doel: u efficiënt helpen.

 

 

4. U kunt rekenen op een multidisciplinair team van experts

Tauw beschikt naast verschillende milieucoördinatoren over een multidisciplinair team van deskundigen in milieu, bodem, lucht en water. Zij geven de milieucoördinatoren intern advies. Dat is in een eerste fase informeel en kost u dus niets. Maar uw problemen worden wel met kennis van zake voorkomen of opgelost. U vaart er wel bij.

Contacteer ons nu!

Meer diensten op het gebied van milieumanagement

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.