Bodemsaneringswerken Fraikin Machelen

Projectgegevens

Periode: november 2014 - januari 2022
Opdrachtgever: Fraikin Machelen
Betrokken Tauw-adviseurs:

  • Angelique Sohier (project manager bodem)

Wat was de opdracht?

Tauw werd in het verleden (2014) gecontacteerd om een oriënterend bodemonderzoek uit te voeren op een terrein van Fraikin. In de garage werkplaats tussen twee smeerputten stelde Tauw een drijflaag met minerale olie (een laag olie die drijft op het grondwater) vast ten gevolge van een afvalolietankEr diende toen een beschrijvend bodemonderzoek uitgevoerd te worden om de verontreiniging af te perken.Vervolgens werd er in 2019 een bodemsaneringsproject opgesteld. Na de startvergadering in november 2019, werd de ontgraving gestart onder begeleiding van Tauw. De sanering zal nog opgevolgd worden via een monitoring tot in 2022.

 

Hoe ging de samenwerking?

Er was een goede samenwerking met de opdrachtgever en de mensen van Aclagro – er zijn geen problemen of tegenkantingen ondervonden.
Duidelijke afspraken konden op voorhand gemaakt worden met alle partijen, iedereen kwam tegemoet aan mekaar, en hierdoor zijn de werken ook vlot verlopen.

"Cyriel Vrijders (commercial manager Fraikin): Wij waren zeer tevreden over de samenwerking met Tauw."

 

Wat was het resultaat van het project?

Tijdens de sanering werd de drijflaag tussen de smeerputten mootsgewijs ontgraven. De komende twee jaar wordt de site ook opgevolgd aan de hand van een monitoring van het grondwater.

 

Heeft u vragen over dit project

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.