Smulders en Tauw: op weg naar de 10!

Vorige week (09/09/19) zat Tauw samen met Raymond Van Muylder, facility coordinator bij staalbouw gigant Smulders, om te praten over enkele spannende ontwikkelingen in het bedrijf en de negenjarige samenwerking met Tauw

23 september 2019

Offshore windturbine pionier

Raymond werkt al 15 jaar bij Smulders en over de jaren heen heeft hij verschillende functies binnen het bedrijf opgenomen: van chef van onderhoud tot chef van transport en nu facility coördinator. Over wat hem nu precies zo trots maakt om voor Smulders te werken, is Raymond duidelijk:

"Wel, wij zijn de pioniers op het gebied van offshore windturbines. In Hoboken zijn we gestart met de eerste projecten voor windenergie op zee en ondertussen zijn wij uitgegroeid tot marktleider op dat gebied. Dat maakt mij toch trots, ja. (lacht)"

Nu is Smulders onder meer bezig met een WKK (warmtekrachtkoppeling) project op poten te zetten, wat wil zeggen dat ze zelf elektriciteit gaan maken. In de voorbije jaren werd er ook geïnvesteerd in twee naverbrandingsinstallaties, een investering van ongeveer 1,4 miljoen euro. Raymond licht toe:

"Vroeger werd de lucht uit de spuithallen over actieve kool naar buiten geleid, maar dat hield niet alles tegen. Direct na het vervangen van de actieve kool werd wel een heel groot deel van de solventen tegen gehouden maar na een tijdje geraakte de actieve kool echter verzadigd waardoor het adsorberen van de solventen niet meer volledig gebeurde. Nu vangen de nieuwe naverbrandingsinstallaties de solventen op en verbranden ze bij hoge temperatuur."

Smulders en Tauw: op weg naar de 10

Ondertussen werkt Smulders al negen jaar – sinds 2010 – met Tauw. Curieus naar het recept van deze succesvolle samenwerking (Tauw voert de emissie metingen voor Smulders uit) vroegen we naar de eigenschappen die Smulders zoekt in haar dienstverleners;

"Wij zoeken naar een heel grote soepelheid. Dit houdt in dat als wij bijvoorbeeld zeggen dat er morgen in de namiddag wordt gespoten, de mensen van Tauw ook effectief tegen de middag of twee uur in de namiddag komen. In het verleden heb ik nog met andere partijen gewerkt, maar dat kreeg je moeilijk gedaan, dat was bijna onoverkomelijk. Met Tauw daarentegen lukt dat perfect. Ook als er wat langer gewerkt moet worden, als er eens iets uitloopt, dan doen de mensen van Tauw dat gewoon. De correctheid van de rapporten en de goede contacten met de mensen zelf, zowel de project managers als de fieldworkers on site, is natuurlijk ook iets dat wij zeer appreciëren." 

"Is er dan niets dat we zouden kunnen verbeteren?" vroegen wij ons bij Tauw af. 

"Nee," antwoordt Raymond, "want anders zou ik het zeggen. (lacht)"

Vanzelfsprekend zijn wij bij Tauw trots om Smulders als klant te hebben, en zullen wij blijven inspelen op onder andere onze grote soepelheid om toegevoegde waarde aan onze klanten te bieden!

Bent u ook op zoek naar een betrouwbare partner voor het uitvoeren van atmosferische emissiemetingen? Neem contact op met Geert Maris:

Email: geert.maris@tauw.com
M: +32 (0) 477 304 174

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.