Milieuvergunning hernieuwen? Dat kan nu 2 jaar op voorhand!

“Oei, onze milieuvergunning verloopt en we hebben nog maar twee maanden om een nieuwe aan te vragen! Net nu we het zo druk hebben met het opstarten van een nieuwe productielijn... Op de vergunning website is de procedure ook een stuk ingewikkelder geworden. Als we dat maar allemaal op tijd rond krijgen zonder in de illegaliteit te vallen!”

03 maart 2020

Nachtmerrie

Zou de bovenstaande nachtmerrie ook bij uw bedrijf kunnen voorkomen, met het risico dat de productiekraan dicht gedraaid moet worden? Vast niet, want besturen is vooruitzien en u weet natuurlijk wanneer uw vergunningen aflopen. Daarnaast zijn stress en tijdsdruk voor de aanvraag van een milieuvergunning (die overigens nu “omgevingsvergunning” noemt) niet nodig. Er is namelijk een regeling die erin voorziet dat u reeds kan starten met de aanvraag van een nieuwe vergunning 2 jaar voordat de vigerende vergunning afloopt. Doet u dit, dan heeft u de garantie dat u nooit in een illegale situatie geraakt; de termijn van de oude vergunning wordt immers simpelweg overschreden, zelfs als de aanvraag voor de nieuwe vergunning meer dan 2 jaar zou duren.

Easy aanvraag met Tauw

Jammer genoeg is de aanvraag via het omgevingsloket er niet gemakkelijker op geworden. Eén van de redenen zijnde dat deze samen met de bouwkundige aanvraag moet ingediend worden, en dat was voorheen niet zo.

Gelukkig heeft Tauw deskundige adviseurs met grondige kennis en jaren ervaring als het gaat om het aanvragen van het milieuluik van de vergunning via het Omgevingsloket. Indien er ook een stedenbouwkundig luik aangevraagd moet worden (wat al snel het geval is als er bijvoorbeeld luifels zijn bijgeplaatst of verhardingen zijn gewijzigd), werkt Tauw samen met ervaren architecten, wat dus nog minder kopzorgen voor u en uw bedrijf betekent!

Dus in plaats van die panikerende manager uit de eerste alinea bent u beter af als u kunt zeggen: “De aanvraag voor onze nieuwe omgevingsvergunning is gladjes verlopen! En dankzij de services van Tauw was hij ook mooi op tijd binnen, zodat onze productie nooit in het geding is gekomen!”

 

Wilt u ook zorgeloos een milieuvergunning aanvragen? Of misschien wilt u een bestaande vergunning tijdig hernieuwen? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren! Tauw heeft immers jarenlange ervaring met verschillende vergunningaanvragen. Bovendien staan onze experts u maar al te graag bij met compliance audits, Environmental Due Diligence Audits (EDDA) in geval van overnames of als extern milieucoördinator. Neem vrijblijvend contact op met onze expert ter zake Jan Smolders:

Email: jan.smolders@tauw.com