Circulair bouwen: een stap vooruit

Met de publicatie van een eerste versie van een gids voor het identificeren van bouwproducten met potentieel voor hergebruik wordt een mooie stap vooruit genomen richting circulair bouwen.

26 mei 2020

Meer focus op hergebruik

Met de publicatie van een eerste versie van een gids voor het identificeren van bouwproducten met potentieel voor hergebruik door het Europees Interreg project NWE 739: Facilitating the Circulation of Reclaimed Building Elements (FCRBE) wordt een mooie stap vooruit genomen richting circulair bouwen.

Dit Europees project, waar onder andere Brussels Environment aan deelneemt, heeft tot doel het aantal hergebruikte bouwelementen met 50% te doen stijgen tegen 2032.

Eén en ander begint uiteraard met identificatie van herbruikbare elementen vooraleer bestaande gebouwen worden gesloopt, gedeeltelijk gesloopt of gestript.
Een ideaal moment hiervoor is tijdens de uitvoering van de destructieve asbestinventaris, maar deze sloopinventaris kan ook naderhand gebeuren.
Vanuit de sloopinventaris worden dan de mogelijkheden van hergebruik bekeken, eventueel in overleg met experts hergebruik, architect, bouwheer en/of aannemer.

Tauw België beschikt over ruime ervaring met het opstellen van sloopopvolgingsplannen, bestaande uit onder andere een sloopinventaris en een asbestinventaris.
Onze experts staan te popelen om meer focus te leggen op hergebruik.

De gids zelf, en meer informatie over het project, vind je terug op: https://www.nweurope.eu/projects/project-search/fcrbe-facilitating-the-circulation-of-reclaimed-building-elements-in-northwestern-europe/undefined

 

Bent u ook op zoek naar een betrouwbare partner voor het opstellen van een sloopopvolgingsplan en asbestinventaris? Neem dan contact op met Stefaan De Vlieghere:

Email: stefaan.devlieghere@tauw.com
M: +32 (0)474 60 20 77

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief!