Milieueffectenrapport: een onafhankelijk onderzoek

Bij de aanvang van een project of activiteit is het belangrijk om in een pril stadium rekening te houden met de gevolgen voor het milieu. Dat is het doel van een milieueffectenrapport, kortweg een MER. Om een onafhankelijk onderzoek te garanderen, moeten erkende deskundigen een MER opstellen. Tauw helpt u bij alle fasen van dit proces;

  • We onderzoeken aan welke eisen u moet voldoen
  • We bieden ondersteuning bij een eventuele voorafgaande MER-screening
  • We ondersteunen u bij het effectief opmaken van een MER zowel als bij andere studies

Opgelet: In Vlaanderen is de MER geïntegreerd in de bestaande vergunningsprocedures en hoort het bij een omgevingsvergunningsaanvraag voor grotere industriële projecten.

Tauw heeft deskundigen in verschillende disciplines en voor verschillende activiteiten, en dit maakt ons de perfecte partner om dit werk uit uw handen te nemen!

Vraag nu een MER aan

 

Aanvraagdossier en vergunningsproces

Een MER maakt deel uit van het vergunningsproces van een project, plan of programma. Tauw heeft verschillende specialisten die u kunnen helpen in het volledige traject. Onze deskundigen kunnen de milieueffecten onderzoeken en de rapporten schrijven of andere studies in het kader hiervan, en assisteren tijdens het overleg met de bevoegde overheden. We stellen ook uw aanvraagdossier samen.

Contacteer ons nu!

\

Omgevingsvergunning/milieuvergunning

In Vlaanderen werden op 23 februari 2017 de milieuvergunning, de stedenbouwkundige vergunning en de verkavelingsvergunning samengevoegd tot de omgevingsvergunning.

In Brussel daaraantegen spreekt men nog steeds van een milieuvergunning.

U wilt een vergunning aanvragen, aanpassen of hernieuwen in Vlaanderen of Brussel, al dan niet met een MER? Dan doet u dat uiteraard met een goed voorbereid dossier.Tauw doorloopt samen met u het traject en brengen het tot een goed einde!

Lees meer over de omgevings- / milieuvergunning

 

Externe milieucoördinator?

Bepaalde bedrijven in Vlaanderen zijn door de Vlaamse overheid verplicht om een milieucoördinator aan te stellen.

Indien u kiest voor een externe milieucoördinator van Tauw, komt dit met tal van voordelen ten opzichte van een interne milieucoördinator. Om u één voorbeeld te geven;

  • Een interne milieucoördinator is verplicht elk jaar de nodige uren opleiding te volgen. Dat kost veel en hij is dan niet productief. Kiest u voor een externe milieucoördinator van Tauw? U betaalt geen cent extra voor de opleiding, dat is voor onze rekening.

Kom meer te weten over de talloze voordelen van een externe milieucoördinator van Tauw!

Alles over de voordelen van een externe milieucoördinator

 

Meer diensten op het gebied van milieumanagement

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.