Civiel Ontwerp: een passie!

Wanneer je bezig bent met jouw eigen passie, vergeet je de tijd. Je gaat zo op in je bezigheid dat de tijd vliegt. Je vergeet de omgeving en soms zelfs jezelf. Passie is het gebied waar je vaardigheid overeenkomt met je uitdaging en met je talent. Iedereen heeft een passie op een bepaald gebied. Mensen met passie herken je door hun enthousiasme en bevlogenheid.

Erik van Eck

Waarom is passie zo belangrijk? Passie is de drijfveer in je leven. Passie is wat je energie en geluk geeft. Het is wat je het liefste doet en waar je een natuurlijke aanleg voor hebt. Een leven zonder passie is als eten zonder smaak. Als muziek zonder emotie. Het is kwantiteit zonder kwaliteit.

Civiel Ontwerp is mijn passie. Vorig jaar was ik met mijn vrouw en onze vier dochters in Denemarken, op het mooie eiland Funen. Dit is het op één na grootste eiland van Denemarken, gelegen tussen het eiland Seeland en het vasteland van Denemarken.
Het is wel een flink stuk ‘omrijden’ om bij de Grote Beltbrug of Storebæltsbroen te komen, maar het is de moeite waard!

We zijn allemaal uitgestapt en ik heb allerlei interessante details met de dames gedeeld. De Grote Beltbrug is een hangbrug tussen de eilanden Funen en Seeland. De verbinding bestaat uit twee bruggen van 6,6 en 6,8 kilometer lengte, die beide op het eilandje Sprogø uitkomen. De lengte van de verbinding is 18 kilometer. Om de internationale scheepvaart niet te hinderen, hangt de brug aan de oostzijde voor het wegverkeer hoog boven de Storebælt, de Grote Belt. Ik weet zeker dat niet alle dames ‘berustend’ voor zich uit keken. De jongste is een civiel ingenieur in de dop…

Momenteel ben ik bij Tauw bezig met het mooie project FLOW27; de planontwikkeling voor de verbreding van de A27 Houten-Hooipolder. Ook in dit project zijn er uitdagingen die aansluiten bij mijn passie. Als technisch manager heb ik te maken met alle raakvlakken van dit project. Het is een grote, complexe opgave. Het project omvat maar liefst 47 km snelweg, drie knooppunten en drie grote oeververbindingen; de Hagesteinsebrug, de Merwedebrug en de Keizersveerbrug.

Het mooiste dat ik in mijn dagelijkse werk meemaak, is dat ik met collega’s samenwerk die dezelfde passie ervaren op hun eigen werkveld. Ik kan niet anders dan de conclusie trekken dat alle succesvolle projecten één ding gemeen hebben: passie en visie, gedragen door het hele team!

Meer informatie?

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.