Young@Tauw International – eerste internationaal netwerkevent!

Op 18 en 19 januari vond in Antwerpen voor het eerst Young@Tauw plaats, een event dat voortaan hopelijk elk jaar op de agenda zal staan. Wat is het doel van het netwerk en hoe verliep deze eerste editie?

In een internationaal bedrijf als Tauw zetten trotse professionals hun kennis en wilskracht in om duurzame oplossingen voor een beter milieu te creëren. Door beter samen te werken met verschillende landen, kunnen we onze activiteiten verder professionaliseren en op één lijn brengen. Bovendien wil Tauw een aantrekkelijke werkgever voor jongeren blijven.

Daarom werd in 2018 'Young@Tauw International' gelanceerd: een intern internationaal netwerk met de missie om gepassioneerde jonge ‘Tauwees’ in verschillende landen te verbinden. Zo kunnen ze over de grenzen heen samenwerken, kennis uitwisselen en groeien in wat ze doen.

Vrijdag: professionele uitwisseling

Het professionele evenement op vrijdag bracht jonge Tauw-professionals, Tauw-experts en klanten in een workshop met elkaar in contact. Jonge professionals maakten kennis met VR/AR en 3D-modellen, GIM, ESG en klimaatadaptatie voor industriële sites. We kregen de kans om het hoofdkantoor van Katoen Natie te bezoeken, waar we de optimalisatie van milieuvergunningen via GIM bespraken en onze VR/AR-experts demonstreerden hoe je in een mum van tijd een 3D-model kunt bouwen.

In de namiddag wisselden we de belangrijkste expertise van alle Tauw-landen uit. De Tauw Group Director, Soil Director en Innovation Manager lieten hun licht schijnen op toekomstige ontwikkelingen in de lijn van hun verantwoordelijkheden. Ze toonden ook welke rol 'Young Tauwees' zullen spelen om de toekomst van Tauw vorm te geven. "Netwerken" kwam als dé sleutel tot succes uit de bus! Gelukkig was er het Antwerpse nachtleven om ons in die taak te ondersteunen …

Zaterdag: sociaal programma

Op de tweede dag stonden niet-werkgerelateerde activiteiten op het programma. In vijf groepen werd deelgenomen aan een stadsspel, de 'Ruien' (het historische ondergrondse rioleringssysteem van Antwerpen) bezocht en de knowhow van bier maken en proeven, ontdekt bij De Koninck, dé brouwerij van ’t stad.

Het evenement gaf veel junioren en medioren de kans om Tauw op een andere manier te ervaren en vanuit een ander perspectief te zien. De groep gaf aan dat er vraag is naar dergelijke events, wat ons motiveert om verder te gaan! Andere projecten zoals internationaal flexwerk en nationale Young@Tauw-netwerken zullen binnenkort van start gaan. Young@Tauw is klaar voor de duurzame toekomst van Tauw!

Wilt u meer weten over het Young@Tauw netwerk? Ziet u mogelijkheden in een samenwerking? Neem gerust contact op via young.international@tauw.com 

 

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.

Tauw België nv
T: +32 16 35 28 10
E:info@tauw.be
LinkedIn